Gymnastiek/Turnen Gymnastiek/Turnen Gymnastiek/Turnen Gymnastiek/Turnen
  Welkom   |   Nieuws   |   Afdelingen   |   Agenda   |   Lestijden   |   Informatie   |   Bestuur   |   Contact

Gymnastiek/Turnen

 

ALGEMENE INFORMATIE

 

De afdeling gymnastiek is verdeeld in verschillende categorieën:

 

Turnen voor meisjes

Vanaf 5 jaar begint het echte turnen. Koprol, radslag en handstand op de lange mat. Zwaaien en buikdraai op de brug ongelijk. Evenwichtsoefeningen en sprongetjes op de balk. Sprongen met de minitrampoline, beginnend met een eenvoudige hurksprong tot tenslotte de salto. Door gebruikt te maken van de toestellen ontstaat een enorme variatie in soorten bewegingen.

Er wordt geoefend onder deskundige leiding, ook voor onderlinge wedstrijden in de regio. Voor de meeste meisjes is het turnen een recreatieve bezigheid. Voor de jeugd met veel aanleg, kan worden bekeken of selectie-turnen mogelijk is. Jongens van 6 en 7 jaar worden in principe bij de meisjes ingedeeld.

Gympakjes in de SVA-kleuren zijn verplicht bij wedstrijden. Deze zijn te koop bij Lina van Ede, die op elke tweede dinsdag van de maand van 17 tot 18 uur in de sportzaal  aanwezig is.

 

Turnen voor jongens

Een handstand maken, zwaaien aan de ringen of salto's maken op de minitrampoline, zie jij dat wel zitten kom dan een keer kijken bij de jongensgym. Oefeningen aan rekstok, ringen, brug en sprongen op de kast en met de minitrampoline. Hier worden de spieren gestaald, de houding verbeterd en het uithoudingsvermogen vergroot. Een spel als jagerbal of blokjesvoetbal voor de ontspanning.

Voor de jongen is er een groep vanaf ongeveer 6 jaar. De leeftijden 6 tot 8 jaar sporten in principe bij de meisjes. De oefeningen zijn vergelijkbaar. De indeling wordt bepaald door de leiding.
Er wordt ook deelgenomen aan onderlinge gymwedstrijden met verenigingen uit de regio. Bij wedstrijden is een witte sportbroek verplicht.

 

Turnen selectie

Voor echte turntalenten is er een extra uur om sneller moeilijker oefeningen aan te leren. De leiding bepaalt wie er mee kan doen. Het uur is zowel voor jongens als meisjes. Voorwaarde is een voldoende niveau en zelfstandig kunnen werken. Dit uur wordt gezien als een tweede sport met de een korting van 25% op de contributie.

Gymnastiek / Turnen Dinsdag 16.00 – 17.00 Meisjes 5 – 8 jaar
  Dinsdag 17.00 – 18.00 Meisjes 9 – 10 jaar
  Dinsdag 18.00 – 19.00 Meisjes 10 jaar en ouder
  Dinsdag 19.00 – 20.00 Jongens vanaf 8 jaar
  Donderdag 18.00 - 19.30 Selectie m/j

 

 

NIEUWS

 

  • Uitslag Clubkampioenschap  turnen 2018 zie verslagen
     

https://www.facebook.com/svaturnen?fref=ts

 

Afdelingen
GALM - Seniorengymnastiek
Gymnastiek/Turnen
Jazz Dance
Judo
LAATSTE NIEUWS

 

No items found.